Duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor het uitvoeren van projecten die anders geen doorgang kunnen vinden. Het laten opstellen van een energieadvies, portefeuilleroutekaart of DuMo-advies is verplicht.  

Waarvoor subsidie?

Met deze regeling wordt het mogelijk subsidie te krijgen voor het uitvoeren van een energieadvies, een energielabel en verschillende verduurzamingsmaatregelen. Dit kunnen 1, 2 of 3 maatregelen zijn of een integraal verduurzamingsproject.

Wat levert het op?

De subsidie bedraagt 30% van de projectkosten met een minimum van € 5.000 tot maximaal € 2,5miljoen. De subsidie voor een energieadvies bedraagt 50% van de kosten.  

Aanvraagtraject

Het budget (€ 150 miljoen) van deze zeer populaire regeling is vrijwel direct overtekend. Dit betekent dat er meer aanvragen zijn dan er geld beschikbaar is. Aanvragen is nog wel mogelijk maar de kans van slagen in nihil. Toch gebruik maken van deze regeling? In april opent de regeling opnieuw.

Advies

Wilt u graag een afspraak maken om een aanvraag in te dienen of wilt u gewoon wat meer weten over hoe wij u bij een aanvraag kunnen helpen? Neem dan vooral contact met ons op via onderstaande button en we helpen u graag.